-

Gözden kaçırmayın

İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Sanatseverlere Benzersiz Deneyimler Sunuyorİzmir Kültür Sanat Fabrikası, Sanatseverlere Benzersiz Deneyimler Sunuyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Bakırcılar Çarşısı ve çevresinde yürütülen inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki şantiyelerde 110 bin personelle gece gündüz çalıştıklarını ve hak sahiplerinin evlerine, iş yerlerine kavuşması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Özhaseki, gelecek yılın ortasına kadar Malatya'daki tüm hak sahiplerinin evlerini tamamlayacaklarını söyledi.

Bakan Özhaseki, Malatya'ya ziyaret gerçekleştirdi. Burada deprem sonrası yapılan çalışmaları ve durumu değerlendirmek amacıyla valilik, belediye ve AFAD yetkililerinin katılımıyla bir koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret eden Bakan Özhaseki, çevrede yapılan inşaatı gezdi. Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, depremin ardından Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için Bakanlık olarak gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Özhaseki, Malatya'da yaklaşık 70 bin hak sahibinin olduğunu belirterek, bu konutlara başladıklarını ve kalanları da 3 ay içinde tamamlayacaklarını dile getirdi. Bakan, Allah izin verirse gelecek yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacaklarını ve 11 bin köy konutunun ihalesini de kısa sürede yapacaklarını söyledi. İş yerlerinin ise bir seneye kalmadan tamamını bitireceklerini ifade eden Özhaseki, dükkanların teslim edilmesiyle birlikte ticaretin de yeniden başlayacağını belirtti.

Depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmaların sürdüğünü ve devletin tüm birimlerinin büyük bir gayret gösterdiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, deprem bölgelerinde 1000'e yakın şantiye ve 110 bin çalışanla hak sahiplerinin evlerine ve iş yerlerine kavuşmaları için çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa sürede deprem bölgelerindeki çalışmaları tamamlayarak hayatı normale döndürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bakan, şu ana kadar 6 binden fazla konutu dağıttıklarını ve kalan vatandaşların haklarını da en kısa sürede teslim edeceklerini sözlerine ekledi.