Aliağa Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, 3 Eylül 2024 Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Aliağa'da yaşanan elektrik kesintileri de konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Osmanağaoğlu Aliağa'yı ziyaret ettiOsmanağaoğlu Aliağa'yı ziyaret etti

Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, 3 Eylül 2024 Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan ve komisyondan gelen önergeler yer aldı.

Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum 6 Ağustos 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. Başkanlıktan Gelen Önergeler ile Komisyondan Gelen Raporların meclis üyelerinin görüşüne sunulduğu toplantıda, önergeler oy birliğiyle kabul edildi.

Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı'na katılmayan üyelerin mazeretlerinin kabulünden sonra temenniler bölümünde söz alan CHP'li belediye meclis üyesi Doğanşah Aydın söz alarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tasarruf tedbirleri sebebiyle resmi törenler dışında gerektiği şekilde Aliağalılar tarafından  kutlanamadığını belirtti. Bu bayramda Zafer Bayramı yürüyüşü veya bir bayram konseriyle kutlanması gerektiğini ve bu şekilde br kutlama yapılamaması sebebiyle üzüntülerini dile getirdikten sonra Aliağa'da yaşanan elektrik konusunda yaşanan sıkıntıları ifade etti. Gediz elektrik kaynaklı bu elektrik kesintilerinden dolayı anayol üzerinde bulunan sinyalizasyon sisteminin çalışmaması sebebiyle can kaybı yaşandığını söyleyen Aydın, yeni yapılan konutlara bile elektrik verilemediğini belirtti. Yaşanan elektirik kesintilerine, Aliağa Belediye Meclisi olarak nasıl çözüm bulabilirizi düşünmemiz gerekiyor ifadelerini kulladı. Aydın'dan sonra söz alan diğer CHP'li Meclis üyelerine cevap veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir sonraki toplantının 1 Ekim 2024 saat 18:00'de yapılacağını belirterek toplantıyı sona erdirdi.