Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) Danışmanı, Emekli Büyükelçi ve Türk Diplomat Ümit Yalçın, Bergama Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

KINIK GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ, BERTO'YU ZİYARET ETTİKINIK GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ, BERTO'YU ZİYARET ETTİ

Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) Danışmanı, aynı zamanda 2018-2023 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği ve 2016-2018 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini de yerine getirmiş olan Türk Diplomat Ümit Yalçın, Bergama Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Yalçın'ı, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Zeki Kurşun ve Genel Sekreter Gülay Koç ağırladı. Gerçekleşen görüşmede, Bergama'da faaliyete başlayan BASBAŞ'ın güncel durumu ve Bergama, Dikili ve Kınık'ı kapsayan bölgenin ekonomik tablosu hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Yalçın; "BASBAŞ ile birlikte 5 yıl içerisinde bölgede hem ekonomik, hem de kültürel değişiklikler yaşayacağız. BASBAŞ içerisinde yükselecek işletme sayısı arttıkça bölgeye gelen kişi sayısı da artacaktır" derken, Başkan Kolat da; "BASBAŞ ve bölgemizdeki diğer yatırımlar ile birlikte iş gücü ihtiyacımız hızlıca artacak. 'Mesleki Eğitim' ile vasıfsız işgücümüzü vasıflı hale getirmeli ve oluşan bu istihdam açığından önce bölge insanımızın faydalanmasını sağlamalıyız" diyerek Mesleki Eğitim'in önemine dikkat çekti.

Başkan Kolat, ziyaret sonunda Bergama Ticaret Odası adına Yalçın'a teşekkür etti.