CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Dilruba Kayserilioğlu'nu tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi'nde ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Osmanağaoğlu Aliağa'yı ziyaret ettiOsmanağaoğlu Aliağa'yı ziyaret etti

İzmir'de verdiği sokak röportajında söylediği sözler gerekçe gösterilerek tutuklanan ve Aliağa Cezaevi'nde tutulan Dilruba Kayserilioğlu'nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi'nde ziyaret etti.

Ziyaretten sonra basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Dilruba Kayserilioğlu'nun kendisini destekleyenlere selam söylediğini belirterek "Bir kadının sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bunu muhalefetin sindirilmeye çalışılması olarak kabul ediyoruz. Kendisi neden tutuklu olduğunu anlayabilmiş değil. İçeride birlikte olduğu insanlar da bunu anlayabilmiş değiller" dedi.

Kaya, Dilruba'nın annesinden ilk kez ayrı kaldığını anlattı. Genç kızın altı gün sonra doğum günü olduğunu kaydeden Kaya "Doğum gününde özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Düşüncesini kamuoyuna açıkladığı için bir insan tutuklanmamalı" ifadelerini kullandı. 

3 Eylül'deki mahkemeye çok geniş katılım sağlayacağız

CHP'li Gökan Zeybek ise "Kendisin son derece güçlü ve kararlı bir kişilik olduğunu belirtmek isterim. 3 Eylül'de mahkemenin görülmesi bekleniyor. O gün veya öncesinde serbest kalmasını istiyoruz. 3 Eylül'deki mahkemeye çok geniş katılım sağlayacağız" diye konuştu.