31 Mart 2024 yerel seçimlerinde istenen başarıyı yakalayamayan İyi Parti Aliağa İlçe Teşkilatı’nda iki istifa birden geldi.

Gözden kaçırmayın

CHP Aliağa Kadın Kolları Kongreye GidiyorCHP Aliağa Kadın Kolları Kongreye Gidiyor

Gerçekleşen olağanüstü kurultayın ardından, Musavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan seçilmesiyle ülke genelinde çalkantılı bir sürece giren İyi Parti’nin Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor ve Kadın Kolları Başkanı Hande Girişken sosyal medya üzerinden yayınladıkları birer mesajla görevlerinden ve parti üyeliğinden ayrıldıklarını duyurdular.

Yerel seçimlerde istenen hedeflere ulaşamadıklarını ifade ederek ilçe başkanlığı ve parti üyeliğinden istifa gerekçelerini sıralayan İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor şunları söyledi: “Ülkemizin içinde bulunduğu duruma karşı uzunca bir zamandır İYİ Parti bünyesinde farklı görevlerde ve son 1,5 yıldır da ilçe başkanı olarak mücadele veriyorum. Bu mücadelemizde zorlu iki seçimi geride bıraktık. Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak katılım sağladık ancak 31 Mart gecesi hedeflediğimiz başarıya ulaşamadık. Yaşanan olağanüstü kongre süreci neticesinde de doğal olarak partimiz tüm kadroları ile yeniden yapılanma sürecine girdi.

Söyleyecek belki çok şey var ancak kol kırılır yen içinde kalır diyerek, bu noktada 2022 yılından bu yana büyük bir gurur ve özveri ile devam ettirdiğim ilçe başkanlığı görevimden ve ailem olarak gördüğüm İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum.

Bana güvenerek benimle yol yürüyen, beni hiçbir şartta yalnız bırakmayan, yeri geldiğinde benden daha büyük zorlukları göğüsleyen, aile olan sevgili yönetim kurulu arkadaşlarıma ve ilçe teşkilatıma,

Bu süreç içerisinde tanışma fırsatı elde ettiğim ve çok şey öğrendiğim her biri birbirinden kıymetli olan İYİ Parti ailesinin her ferdine,

İlçemizde sakin ve huzurlu siyaset yapmamıza olanak ve katkı tanıyan bütün siyasilere, basın mensuplarına ve kolluk güçlerine,

Son olarak her zaman bana destek olan ve süreçteki tüm zorlukları benimle birlikte göğüsleyen sevgili aileme, biricik eşime,

teşekkür ediyor, helalliklerini istiyorum.

Eğer ki benim de bir hakkım var ise, önce memleket ve dava diyerek menfaatini ve şahsını düşünmeden yol yürüyen arkadaşlarıma hakkım helali hoş olsun.

Görevim boyunca; gücüm yettiğince, yanlışa yanlış demekten kaçınmayarak, aldığım her kararın öncelikle milletimiz ve partimizin menfaatine olmasına önem vererek, “Makamın büyüdükçe sen küçül” düsturundan şaşmadan kimseyi kırmamaya, tek bir ah almamaya büyük özen göstererek üzerime düşen her vazifeyi şahsıma ve partime yakışır bir şekilde yerine getirmeye çalıştım. Gece gündüz, yağmur çamur, hastalık sağlık demeden, sokak sokak, ev ev çalışmanın verdiği rahatlıkla görevimi tamamlamanın gönül ferahlığıyla sizlere veda ediyorum.

Mücadelenin hiçbir zaman bir sıfata ya da koltuğa ihtiyacı olmamıştır. Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi inandığım değerler uğruna sahip olduğum ahlaki değerlerden vazgeçmeden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet değerlerine bağlı Türk evladı olarak mücadeleye devam edeceğim.

 

Benzer gerekçeleri öne sürerek İyi Parti’den ayrılan Hande Girişken de yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi:

“Sevgili Aliagalilar, Kiymetli iYi Parti'liler; 4 yıldır İYİ Parti saflarında siyasette kadınları temsil edebilmek adına mücadele veriyorum. Bu mücadelemizde zorlu iki seçimi geride biraktik.Hür ve müstakil olarak katilim sağladığımız yerel seçimler neticesinde ne yazık ki hedefledigimiz basariya ulasamadik.

Geldigimiz noktada tarafımca görülen lüzum üzerine, 2020 yilindan bu yana büyük bir gurur ve özveri ile devam ettirdigim kadın kolları baskanligi görevinden ve parti üyeliğimden istifa ediyor,kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Görevim süresince kadınlarımızı siyasette temsil edebilmek, onlara bir ses bir nefes olabilmek adına elimden gelenin en iyisini yaptım. Çağdaş cumhuriyet kadını olarak, ulu önder Atatürk’ ün ilkeleri ışığında ve emanetleri uğruna yorulmadan mücadele ettim. Takdir kamuoyunundur.

Sevgili kadınlarımız ve partili yol arkadaşlarım; bu süreçteki destekleriniz için teşekkür ediyor ve helalliklerinizi istiyorum.

Tüm süreçte en az ben kadar emeği olan canım kızıma gösterdiği sonsuz anlayış için teşekkür ediyor, onu ihmal ettiğim her an için özür diliyor, mücadelemin yavrularımızın gelecekleri için olduğunu birgün anlayacağını temenni ediyorum.

Bizler ; hiçbir makam,mevki gözetmeksizin sadece ülkemiz ve partimiz için gece gündüz çalışırken, şahsını ve cebini düşünen, birilerini kendine basamak olarak kullanan, siyasetin ikiyüzlülüğünü alıp da siyasi ahlaktan bihaber olan hiçkimseye de hakkımı helal etmiyorum.

Ülkemiz, kadınlarımız ve evlatlarımız için Mücadelem, cumhuriyet değerlerine bağlı her Türk kadını gibi devam edecektir.

Teşekkürlerimle.” dedi.